Montao đi Trigo


ilha6Ovaj  vikend ćemo malo da se spustimo do plaže i veslamo sa Kaiom (Caio)“, obavestio me je Markus u petak na poslu. FENOMENALNO!! Veslati havajski kanu i ne ići na okean je isto što i pecati u ribnjaku i nikada ne otići na reku. Nismo otišli sa jasano definisanim planom, a na licu mesta smo odlučili, pošto je more bilo mirno, da odemo do ostrva oko 12 kilometara udaljenog od obale, Pšenična Planina iliti Montao đi Trigo (Montão de Trigo).

Ovo ostrvo je poznato po tome što je naseljeno. Ima zajednicu od oko 50 ljudi. Svi su u srodstvu i ostrvo pripada njima. Infrastruktura ne postoji. Koriste se generatori na benzin da bi imali malo struje. Za sve moraju da idu do grada preko puta. Uglavnom se hrane ribom i pirinčom (ili pirinčem? … Slaaaađooooo??). Jako su siromašni i svaka pomoć im je jako dobrodošla. Ljudima sa strane je zabranjeno da se usidre oko ostrva. No, kako Kaio poznaje ljude odatle bili smo lepo primljeni i mogli smo da ostavimo naše kanue na njihovim dokovima i da gnjurimo u njihovom „bazenu“, kako ga zovu. Pošto plaža ne postoji na ostrvu, dokovi su napravljeni od krupnih grana iznad stenja. Pri našem odlasku su se našalili (kao i svi ostali Brazilci do sada) da im sledeći put dovedem prijateljice iz Srbije. Rekoh im da ću poneti slike sledeći put, a oni su mi rekli da za to nema optrebe i da možemo preko fejsbuka jer ga imaju preko 3G-a na telefonu :))  Markus, Kaio i ja se nasmejasmo jer nismo očekivali da će oni imati 3G na telefonima i to ovde na ostrvu :)

ilha13Veslajući do ostrva, krenuli smo oko 8 ujutru, more je bilo glatko poput stakla u nekim momentima i srebrne boje. U jednom trenutku i jedna leteća ribica izletela ispred nas i odletela podalje. Ambijent me je potsetio na Piove avanture. Dan za pamćenje.

Ovaj prikaz slajdova zahteva javaskript.

Categories: Доживљаји, Плаже, Путовања, Outrigger paddling | Oznake: , , , , , , , , , , , , , , | 5 komentara

Kretanje članaka

5 thoughts on “Montao đi Trigo

  1. karioka iz bloka

    Brate u bg-u je trenutno 5 ujutru, dosao sam gajbi cirke iz provoda i mnogo me lozis sad sa ovom pricooom!!! :-) bataljujem prava i dolazim u brazil da iznajmljujem lezaljke il sta god… pozz

  2. Je li to nosiš Mormaii naočare za sunce?

  3. Ove su Uvex Gravic…

  4. Montão de Trigo je ostrvo koje pripada opstini São Sebastião – Litoral Norte – São Paulo. Na ostrvu je vec vise od 20 godina postoji skola u kojoj sa decom sa ostrva radi jedna profesorka.
    O tom ostrvu sam radio dokumentarni film ILHADOS (Izolovani) 2002. Film mozete pogledati na http://www.zimagem.com – videos – Ilhados. Ove godine je u planu ILHADOS 2. Pozdrav.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se /  Promeni )

Google photo

Komentarišet koristeći svoj Google nalog. Odjavite se /  Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se /  Promeni )

Povezivanje sa %s

Blog na WordPress.com.

%d bloggers like this: